Search This Blog

Followers

Wednesday, March 16, 2011

Mengapa Saya Menyokong Perjuangan Islam

"Berjuang untuk memertabatkan Islam itu mempunyai nilai yang amat tinggi disisi Allah. Kerana nilai yang tinggi itu, tidak ramai yang minat, menempuh pelbagai kesukaran, kesengsaraan, kekalahan, tidak ada ganjaran material dan lain-lain ujian. Seperti yang kita belajar dalam sejarah nabi dan para sahabat yang menempuh pelbagai kesukaran, perkara yang sama juga berlaku untuk zaman selepas nabi iaitu zaman kita.

Allah mewajibkan kita menyokong orang persaorangan atau pertubuhan yang memperjuangkan Islam walau dimana mereka berada dalam dunia ini dengan tenaga, nyawa dan wang ringgit atau sekurang-kurangnya doa.

Jika hanya mengaminkan doa untuk para pejuang selepas solat Jumaat, tidak akan memberi makna apa-apa jika tidak ikhlas iaitu antara hati dan perbuatan. Dalam ajaran Islam, jika langsung tidak ada niat untuk mati syahid, kita tak akan masuk syurga.

Apabila saya mula-mula ingin mempelajari Islam, saya dapati diri saya seperti seorang muallaf yang baru memeluk Islam dimana perkara yang diajar semasa disekolah dan oleh ibubapa adalah perkara yang sangat asas dalam fardhu ain. Setelah lama mengkaji, baharulah saya sedar bahawa kita berada dalam sistem pendidikan sekular. Ilmu Islam yang di wahyukan Allah kepada Nabi Muhammad itu tidak semuanya boleh diajar dalam sistem pendidikan kita.

Perkara yang bersabit dengan batalnya syahadah(batalnya Islam), terbatalnya ibadat (ibadat tidak diterima Allah), sifat orang munafik, kewajipan menegakkan aturan kehidupan mengikut Quran dan Hadith, kewajipan berjihat dijalan Allah dan banyak lagi tidak diajar kepada kita. Yang diajar ialah apa yang telah diubahsuai mengikut fikiran manusia.

Mengajar sistem yang direka ini menyebabkan umat Islam berpecah belah dan menjadi lemah. Ini belum lagi mengambil kira apabila manusia dihitung di hadapan Allah nanti.

Apabila ada orang yang menderma kepada satu pertubuhan atau gerakan Islam atau untuk membina masjid, ada orang yang memandang sinis kerana pengetahuan agama yang amat cetek sedangkan menderma itu satu ibadat yang amat besar disisi Allah.

Seperti yang kita maklum, penghuni Syurga itu amat sedikit bilangannya dan dari yang sedikit itu setiap 4 lelaki ada 1 perempuan (kiraan matematik lelaki 80% , perempuan 20%). Hanya mereka yang mati sebelum baligh dan yang mati syahid akhirat sahaja yang benar-benar dijamin masuk syurga.

Situasi di Malaysia.

Ilmu Islam telah berkembang dengan pesatnya walaupun terdapat usaha daripada oleh pehak media supaya orang muda dapat dilalaikan oleh hiburan. Internet memainkan peranan besar dalam menyebarkan kefahaman Islam.

Dizaman Tunku Abdul Rahman demokrasi telah dipraktik dengan agak baik supaya wujud keadilan semasa memilih pemimpin dan rakyat mendapat penerangan dan maklumat yang sebenarnya tentang pemimpin yang bakal mereka pilih. Wakil semua parti politik dibenarkan berkempen didalam radio, dan jumlah masanya pun sama agar berlaku adil untuk semua parti. Jika berkempen, Tunku tidak menggunakan kemudahan kerajaan misalnya menggunakan kereta sendiri, kerana kereta resmi Perdana Menteri adalah semasa menjalankan tugas sebagai Perdana Menteri dan untuk parti itu tidak sama dengan tugas Perdana Menteri. Pada masa ini, media utama hanya dibenarkan untuk menyiarkan dakyah untuk parti yang menguasai kerajaan dan rakyat susah untuk mendapat maklumat untuk parti-parti yang lain. Dizaman Yunku, orang Melayu misalnya tahu apakah perjuangan yang dibawa oleh Parti Dayak di Sarawak, kerana ada slot berkempen di radio.

Situasi dunia.

Jika ada mana-mana negara yang dimenangi oleh gulungan yang ingin menegakkan Islam, akan dijatuhkan serta merta seperti melebelkan mereka sebagai pengganas dan media memainkan peranan memburukkan syariat Islam dengan menganggapnya zalim dan sebagainya. Bayangkan dalam dunia ini, hanya Kelantan sebuah negeri kecil yang diperintah oleh ulamak, itu pun berdepan usaha habis-habisan dari pelbagai sudut untuk menjatuhkannya supaya orang menganggap sistem Islam adalah sistem yang gagal.

Gabungan ketua-ketua negara didunia dibawah Freemason menganggap hanya Islam yang menyebabkan mereka gagal menguasai dunia. Penganalisis Freemason menamakan Yassir Arafat dan Hamid Karzaai sahaja disahkan menganggotai pertubuhan itu sementara Housni Mubarak tidak dapat disahkan secara rasmi.

Sejarah tentang bagaimana Islam menguasai dunia untuk jangkamasa yang begitu lama, tidak diajar dengan terperinci walau pun ianya sangat baharu berbanding sejarah Yunani dan Greek yang diajar secara terperinci dan dunia barat berusaha keras untuk menghapuskan sejarah kejayaan empayar Islam tersebut dari minda manusia.

Agama Allah diturunkan kepada nabi dan rasul yang sebelum Nabi Muhammad adalah mengikut kesesuaian masa dan keadaan serta khusus untuk kaum tertentu sahaja serta jarak masa yang agak singkat diantara Rasul. Ia ditujukan kepada kaum tertentu kerana perhubungan yang amat sukar pada masa dahulu. Masa tertentu pula adalah apabila hampir semua manusia pada zaman tersebut berada dalam keadaan sesat. Jarak masa yang pendek pula misalnya bapa seorang rasul, anaknya pun seorang rasul kerana masa dahulu manusia tidak pandai menulis, ajaran disampaikan dan diterima secara lisan dan ini menyebabkan ia senang berubah mengikut masa. Ugama untuk kaum Yahudi misalnya yang dinamakan Yahudi dan Kristian telah dibawa keluar dari negara yang dikhususkan untuk negara tersebut iaitu Yahudi untuk dikembangkan di Eropah dalam keadaan ianya telah diubah oleh pembawanya dan dinamakan Perjanjian Lama dan Perjanjian Baharu.

Hanya Islam yang diturunkan kepada Nabi Muhammad adalah telah dibuktikan sesuai untuk semua zaman hinggalah berlakunya kiamat.

oleh Zahir Razali pada pada 16hb Mac 2011 pukul 2.28 ptg

Diambil dari Facebook

6 comments:

Unknown said...

salam,ingatkan N3 ni ikhlas dari hati tuan punya blog,tapi xpelah walaupun copypase yang penting tuan punya blog juga sejalan dengan penulis asal.
semoga sukses dlm dunia blog.

mail lambong said...

kita mahu islam tetapi kita mahu islam yang berakhlak.islam yang bukan berpaksi pada keuntungan sebelah pihak tetapi berdasarkan tuntutan syarak yang hakiki.

Anonymous said...

thanks for write the bloging post bangladesh newspaper

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

PAK HARIS said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

PAk RUDI DI SEMARANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL